Kreditkort med bonus

Bonuskort, eller så kallade shoppingkort är bra för dig som vill ha ett kreditkort som fungerar utan bekymmer när du är ute och handlar eller vill betala på restaurang.
Ett bra kreditkort ska erbjuda bra rabatter och fördelarna ska utmärka sig för den som använder kortet. Vi kommer i denna artikel inte att blanda ihop bonuskort och matkort då de hör till olika kategorier. Detta gäller alltså bara så kallade bonuskort.

Vilka fördelar har ett bonuskort?

Det finns en hel del kreditkort att välja mellan, även olika utgivare har ofta olika typer av kreditkort. Därför är det bra om du utgår från dina egna behov, vanor och intressen när du väljer ett kreditkort.
Ett så kallat bonuskort är perfekt för den som är ute efter ett kreditkort med bred bonusbas. Sådana kort medför ofta att du får anpassade rabatter och erbjudanden presenterade för dig.

Re:member Flex är ett exempel på ett kreditkort som erbjuder mängder av rabatter i alla möjliga typer av webbutiker. Ett annat exempel är Komplett Bank som har skapat ett väldigt enkelt bonussystem där du dels får 4% bonus vid köp i deras butiker, 2% på varor som köps online samt 1% på alla övriga köp.
Andra alternativ på bonuskort är Ikano Bank som har en rabattkalender där du får vissa rabatter en viss månad. En månad kan du få rabatt på vinterskor för att nästa få rabatt på en resa eller en TV.

Vilket eller vilka bonuskort är bra?

De flesta shopping- och bonuskort är vanligtvis väldigt breda och ger bonus på det mesta. Men det finns de kreditkort som är mer branschspecifika och främst ger bonusar och rabatter på de butiker som har kopplingar till kortet.

Det bästa är givetvis om du väljer ett kort som passar bäst för dig, till exempel:

  • Om du reser mycket bör du välja ett bonuskort med en bra reseförsäkring som samtidigt erbjuder, uttagsfria utlandsuttag och låg valutaväxlingsavgift.
  • Handlar du en speciell typ av vara exempelvis bensin eller mat så väljer du ett kort med bra rabatter och bonus på de varorna.
  • Vill du istället ha ett brett kort som ger hög bonus på shopping är det bättre med ett kort som inte är kopplat till en specifik kedja till exempel Everydays kort eller Re:member Flex.

Räntan på krediten

En viktig faktor att tänka på är räntan. Den är viktig om du planerat att använda kortet som en buffert. Kreditkort har för det mesta en hög ränta så det kan bli väldigt dyrt om du sedan inte kan betala tillbaka i tid. Om du vet med dig att du slarvar med återbetalningar eller har det lite sämre ställt en månad är inte kreditkortet den bästa lösningen.

Slutord

Det finns som sagt en del olika kort att välja på, speciellt när det gäller shopping som ger bra rabatter och hög bonus. Det finns givetvis mycket mer du måste kolla upp innan du väljer ett bonuskort. Vissa kort kanske saknar årsavgifter och erbjuder väldigt bra rabatter men väldigt låg bonus istället. Andra kort kanske fokuserar på att ge bra bonusar på alla köp. Det viktigaste i slutändan är att du väljer det shoppingkort som du vill ha samt att det passar dina behov.