Smarta lånejämförelser för företagare

Om du driver ett företag vet du redan hur viktigt det är med finansiering, oavsett om du ska starta ett nytt bolag eller expandera ett redan existerande företag. Att hitta finansiering kan vara svårt, men idag finns det flera smarta tekniska lösningar för dig som verkligen vill hitta det bästa lånet.

Jämförelser är a och o

Tidigare var företagare tvungna att själva jämföra låneföretag och deras erbjudanden för att hitta de bästa räntorna och villkoren. Det tog lång tid och det fanns en stor risk för att man missade lån på grund av alla information som man var tvungen att samla in manuellt. Idag är det mycket smidigare, eftersom det finns jämförelsesidor som gör jobbet åt en.

En sådan jämförelsesida är Creddo som finns på https://creddo.com/. Företagare fyller i direkt på deras webbsida hur mycket de vill låna och under hur lång tid. Det går att låna mellan 10 000 kronor till över 10 miljoner kronor. De söker sedan lån hos över 20 långivare och inom 24 timmar får du erbjudanden från de olika långivarna som är beredda att låna ut. Det är både gratis och inte bindande på något sätt. Vill du gå vidare med din låneansökan gör du det smidigt direkt på sidan.

Att allt arbete redan är gjort underlättar på flera olika sätt. Det sparar tid som så många företagare ofta har ont om, men du sparar även pengar eftersom du snabbt kan få en översikt över vilka lån som har bäst räntor. Dessutom får du se vilka långivare som faktiskt är villiga att låna ut till dig, med en enda ansökan. Det innebär att du inte behöver göra separata ansökningar för att antingen få ett nej eller ett ja.

Hur kan det vara gratis?

Det är en fråga som många ställer sig. Dagens smarta lösningar för betalningar eller lån är ofta gratis och det kan verka konstigt hur en jämförelsetjänst kan erbjuda sin produkt utan att ta betalt. Men ett företag som Creddo har löst det på ett modernt sätt. Det är nämligen banken eller låneföretaget som du väljer att ta ett lån hos som betalar sidan för att de förmedlade en ny kund. Därför behöver inte du som kund betala något, utan det är redan löst åt dig.

Kreditupplysning och säkerhet

Majoriteten av låneföretag och banker kräver en form av säkerhet för att företaget ska få låna. Det innebär ofta att du måste gå i personlig borgen, vilket innebär att du själv måste betala lånet ifall inte företaget sköter sina avbetalningar i framtiden.

Creddo gör en kreditupplysning när du gör en första jämförelse, men det är bara en kreditupplysning för alla offerter från de olika låneföretagen. Kreditupplysningen görs hos Upplysningscentralen. För att få in fler och bättre låneofferter bör du därför se till att du har en bra privatekonomi innan du ansöker om ett företagslån.